Szolgáltatások

ÉPÜLETTERVEZÉS – TERVDOKUMENTÁCIÓK- LÁTVÁNYTERVEZÉS

Tervezési fázis

 

Engedélyezési fázis

 

Tender fázis

Ez a terv részletesebb, mint az építési engedélyezési terv, de nem annyira kidolgozott, mint a kiviteli terv. Fontos része a mennyiségjegyzék , amely a házba építendő anyagok, munkafolyamatok és technológiák pontos tételeit, mennyiségeit és számozását tartalmazza:

 

Kiviteli fázis

Nagyobb lakóépületek (300 m2 felett és három épületszint) esetén elengedhetetlen a kiviteli terv. Vállaljuk a kivitelezési munkához szükséges átfogó tervdokumentáció elkészítését a 191/2009 (IX.15.) Korm. rendelet és a 312/2012. (XI. 8.) számú Korm. rendeletnek megfelelően. Ez a tervdokumentáció minden szakterületre kiterjed, és tartalmazza a műszaki leírásokat és a költségkiírásokat.

LÁTVÁNYTERVEZÉS

3D modellezés- látványtervezés

Szívesen vállaljuk az általunk tervezett épületekhez kapcsolódó mozgóképes és virtuális valóságot bemutatók elkészítését. A Twinmotion egy valós idejű 3D szoftver, amely másodpercek alatt kiváló minőségű képeket, panorámákat és szabványos vagy 360°-os VR videókat készít.

BIM Model (Épületinformációs modellezés)

A BIM segítségével készítünk 3D-s modelleket egy komplett és berendezett épületről – olyan szoftverek segítségével, mint a Revit (Autodesk), Graphisoft Archicad és Allplan.
Ez egy 3 dimenziós épületmodell, amely tartalmazhatja az összes szakterület terveit, és minden elemhez a legkülönfélébb részletes jellemzők és információk adhatók.

MŰSZAKI ELLENŐRZÉS, TERVEZŐI MŰVEZETÉS

A TIM Kft-nél a sokrétű munkatapasztalat, a megfelelő munkafolyamat kialakítása és a rendelkezésünkre álló partnerek hozzáértése együttesen adják szolgáltatásunk magas színvonalát.

Szolgáltatások:

  1. Terv véleményezése, tervellenőrzés- a tervek feleljenek meg a megrendelő igényeinek és feleljenek meg a jogszabályi és kamrai előírásoknak. Szükség esetén javaslatot teszünk a költségek optimalizálására.
  2. Az építési folyamat során folyamatosan ellenőrizzük a műszaki minőséget, segítünk a tervekkel kapcsolatban felmerülő szakkérdések megoldásában és az elektronikus építési naplóban eseti bejegyzést teszünk.
  3. Komplex szakági ellenőrzést végzünk a kivitelezés teljes ideje alatt és az átadáskor.

INGATLANFEJLESZTÉSI TANÁCSADÁS

Ingatlanbefektetésekhez kapcsolódó projektmenedzsment szolgáltatásokat kínálunk, beleértve a kivitelezést és a pályáztatást angol és német nyelven.

Szolgáltatások:

GENERÁLKIVITELEZÉS

Ingatlanfejlesztéshez kapcsolódó beruházások komplett lebonyolítása alvállalkozókkal, kis és közepes projektek esetén.